White Out

Hoofd/Handen

Hoofd/Handen

In 2010 verbaasde Naomi Kerkhove met White Out, een volledig met de naaimachine gestikte, zwart-witte miniatuurwereld waarin mensen, huizen, bomen en straten door middel van draadjes tot leven worden gewekt. Met behulp van een oude bewakingscamera en een broeierige soundscape werd het bevreemdende stadje de setting voor een intrigerende roadmovie die live voor het publiek wordt gefilmd. Duister, desoriënterend, maar schoon als de nacht.

White Out was het afstudeerproject van Naomi Kerkhove aan het KASK. Met de steun van Kunstencentrum Buda in Kortrijk kon en mocht ze haar project verder afwerken en uitwerken tot een volwaardige voorstelling, die uiteindelijk in februari 2010 in première zou gaan tijdens het FRESH festival. In het najaar werd een reeks voorstellingen gespeeld in Kuncentrum Vooruit in Gent.

 

concept en spel: Naomi Kerkhove – geluidsontwerp en muziek: Ruben Nachtergaele – lichtontwerp: Naomi Kerkhove, Akim Hassani & Karel Clemminck – video: Rinus Samyn – vormgeving: Inge Kerfs, Bart Huybrechts & Naomi Kerkhove – dank aan: Tom Vanderborght, Pieter De Clercq, Noëmi Raquèt , Sarah Geirnaert, Stephanie Helland, Ine, Reinout, Tiny, Ira & Lien – coproductie: Kunstencentrum Buda (Kortrijk)

Trailer White Out:

Compilatie Buda:

https://www.youtube.com/watch?t=15&v=NsWDtcRIeMg

Oriëntatiepunt zoek
enkel de duisternis van het wit
als een zwarte draad in een geborduurde wereld.
Ben je klaar om niet te zien?
Vergeet dan vooral je eigen dimensie aan de deur
en wordt deelgenoot van een wit universum
zoek opnieuw je eigen coördinaten…

Perstekst White Out

Perstekst White Out

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!