Valies

In 2010 verbaasde de Gentse multimediaal vormgeefster Naomi Kerkhove met White Out, een volledig met de naaimachine gestikte, zwart-witte miniatuurwereld waarin mensen, huizen, bomen en straten door middel van draadjes tot leven worden gewekt. Met behulp van een oude bewakingscamera en een broeierige soundscape werd het bevreemdende stadje de setting voor een intrigerende roadmovie. Duister, desoriënterend, maar schoon als de nacht. Met Valies, haar tweede productie, breit Naomi een vervolg aan die zoektocht door het grensgebied van strip, ontwerp, muziek en film. Waar White Out een schetsboek tot leven bracht in een driedimensionale wereld van textiel, duiktValies verder in de konijnenpijp van de animatiefilm.

Personage Anna uit Valies

Personage Anna uit Valies

Zoals voorbijgangers op straat of in stations soms lijken op te lossen in de omgeving, gaan de personages in Valies op in de filmische wereld die hen omringt. Maar tegelijk manipuleren ze op een directe en fysieke manier hun leefwereld door middel van intelligent textiel en interactieve sensoren.Valies vertelt geen rechtlijnig verhaal, maar peilt naar de wijze waarop ogenschijnlijk individuele sporen met elkaar verweven zijn in een wereld waarin iedereen voorbijganger is. Aan de hand van dagdromende beelden wordt je verbeelding langzaam op sleeptouw genomen. En ontrafel je een lappendeken van impressies en verhalen, langs een draadje dat onherroepelijk bij jezelf uitkomt.

Valies ging op 29 maart 2012 in première in de Gentse Vooruit.

 

creatie, vormgeving en spel Naomi Kerkhove vormgeving en spel Sarah Geirnaert spel Ilse De Koe muziek & geluid Ruben Nachtergaele & Dijf Sanders cinematografie Koenraad Deblauweprogramming Elias Heuninck elektronica & sensoren Ben Schockaert kostuums Claudine Grinwisbewegingscoach & dramaturgie Klaas Devos dramaturgisch advies Simon Allemeersch lichtPeter De Goy stage productiebegeleiding Diede Van Velk productie wpZimmer (Antwerpen)coproductie Buda (Kortrijk), Vooruit (Gent) met steun van Timelab (Gent), Campus TIO3, Cultuurcentrum De Brouwerij (Ronse), De Pianofabriek (Brussel) & Constant (Brusse) dank aan Kurt Van Houtte, Tom Vanderborght, Wendy Van Wynsberge, Marije Baalman, Vincent Jacobs, Noëmie Raquet, Marc Maillard & FroeFroe, Mika Satomi, Arlette Goethals, Françoise Geers, Sandra Carota, Inge Kerfs, Frieda Peeters, Wim Godderis, Ira Kerkhove, Inge Kerfs, Matthias Van Looveren & Kasper Jordaens

E-flyer Valies

E-flyer Valies

Sören

Sören

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!