Fourre tout

Met Fourre-Tout maakt Naomi Kerkhove haar tekeningen tastbaar. Zittend achter een naaimachine stikt ze verder aan een eindeloze banner waarin gedaantes en gedachten in elkaar overlopen. Door een camera zie je de lijnen van dichtbij tot leven komen. Deze tekeningen en driedimensionele figuurtjes vormen geregeld ook het vertrekpunt voor in situ installaties, workshops en performances. Zo ging Naomi tijdens M-idzomer een beeldende dialoog aan met de reusachtige muurtekeningen van Sol LeWitt in museum M in Leuven.

De allereerste Fourre Tout vond plaats op 12 & 13 februari 2009 in Gent, i.h.k.v. ‘Tangram’, een lokaal project met vrienden. Het concept werd nog datzelfde jaar herhaald op het Batardfestival in 2009 in Brussel. In 2011 stond ze in het kader van een groepstentoonstelling 3 generaties Kerkhove in Ronse en in mei datzelfde jaar werd Naomi gevraagd voor een Fourre Tout performance op Toer de Nord in Antwerpen-Noord.  Onderstaand videofragment: Fourre Tout performance in Ronse samen met Ruben Nachtergaele en Dick Van Der Harst. Filmpje van Koenraad Deblauwe van Vaak vzw.

In 2013 toonde Naomi Kerkhove onder de noemer Floating Goods nieuw werk in het kader van de tentoonstelling ‘Confrontaties’. Ze was datzelfde jaar ook te zien op Gentse ‘The Big Draw’ editie van 2013, in samenwerking met Rocsa.

Begin 2014 was Naomi uitgenodigd voor een Fourre Tout op het Nagt festival in Knokke Heist, en was ze in augustus één van de highlights tijdens een Nocturne georganiseerd door CC Merksem.

Alle naaiwerk wordt live gefilmd, zodat de toeschouwer via projecties in real time kan volgen wat er gebeurt. Zoals je kan zien op onderstaande foto’s () werkt Naomi vanuit de hoogte, zodat het doek waarop wordt geborduurd zich langzaam als een banner uitrolt.

Fourre Tout op Toer de Nord, Antwerpen Noord. (c) Godfried Verschaffel

Fourre Tout op Toer de Nord, Antwerpen Noord. (c) Godfried Verschaffel

Fourre Tout Nocturne cc Merksem - (c) Tanja De Prins

Fourre Tout Nocturne cc Merksem – (c) Tanja De Prins

Fourre Tout Nocturne cc Merksem - (c) Tanja De Prins

Fourre Tout Nocturne cc Merksem – (c) Tanja De Prins

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!