Forest Fruit

In haar voorstellingen neemt Naomi Kerkhove haar publiek mee op een poëtische trip doorheen een volledig met de naaimachine gestikte, zwart-witte miniatuurwereld. In haar jongste interactieve installatie krijgt het publiek de kans om zelf die wonderwitte wereld binnen te wandelen. Met Forest Fruit plukt Kerkhove zowel uit eerder als uit nieuw werk. Je wordt rondgeleid in een wereld die het midden houdt tussen een werkatelier en speelkamer. In dit universum lopen gedaantes en gedachten in elkaar over en wordt je verbeelding langzaam op sleeptouw genomen. Je kan ook zelf aan de slag met de vele constructietjes en ontrafelt een lappendeken van impressies en verhalen, langs een draadje dat onherroepelijk bij jezelf uitkomt.

Forest Fruit was drie weken lang te zien als tentoonstelling in CC De Spil en werd als levend atelier ook getoond tijdens het Rode Hond festival in M Leuven, in Bronks te Brussel, in De Studio van Villanella en op het Boze Wolf-festival in Aarschot.

In maart en april 2015 is het werk te zien in CC Westrand in Dilbeek. Van 8 tot 10 mei 2015 reist de installatie naar het Norfolk & Norwich Festival.
concept, spel en vormgeving: Naomi Kerkhove – technische coördinatie en ontwikkeling: Peter De Goy

 

Forest Fruit is een in situ project: eens de juiste locatie is gevonden wordt beslist welke elementen er meegenomen worden. Forest Fruit kan dus buiten de theaterzaal worden getoond, maar de installatie heeft wel een afzonderlijke ruimte nodig met mogelijkheid tot verduistering en belichting. Forest Fruit staat door haar beeldend, interactief en woordeloos karakter open voor een breed en divers publiek. Vermits er kleinere en fragiele elementen in de installatie zijn verwerkt is de leeftijdsgrens 5+.

Hieronder een kort interview met Naomi Kerkhove op het VRT Journaal n.a.v. de presentatie van Forest Fruit op het Export / Import-festival bij Bronks in Brussel

Portret van Naomi Kerkhove door Iedereen Beroemd! (VRT) n.a.v. Forest Fruit in DeStudio (Antwerpen)

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!