BigFatFailedBeginnings

feat. Gosie Vervloessem, Naomi Kerkhove & Wendy Van Wynsberghe

Ons hele universum is het resultaat van een kolossale explosie. En 15 miljard jaar later zindert die Big Bang nog na in onze oren, letterlijk, in de vorm van ‘Cosmic Background Radation’. Net zoals liedjes ons herinneren aan vervlogen tijden, maakt die nagalm ons nostalgisch. Stiekem maar hevig verlangen we naar die rauwe, onbeteugelde energie waarmee de Big Bang gepaard ging, die ramp der rampen waaruit alle leven is voortgekomen. Om deze nostalgie te verzachten zoeken we meer dan eens het gevaar op. Maar de kicks als die van benji-jumpen, bergbeklimmen of racen laat ons meestal onbevredigd achter.

Met Big Fat Failed Beginnings grijpen Gosie Vervloessem, Naomi Kerkhove en Wendy Van Wynsberghe deze nostalgie bij haar wortels. In hun experimenteel atelier broeden ze op de vraag hoe we tegemoet kunnen komen aan dat verlangen naar oerkracht wanneer de strijk, de was en een dozijn vergaderingen op ons liggen te wachten. Met huis-, tuin- en keukenmateriaal blenden, koken, pocheren, persen, mixen ze tsunami’s, vulkaanerupties, aardbevingen bij elkaar. Kortom, al het natuurgeweld van uw dromen, on demand! Ook voor veiligheidsadvies, nazorg en traumabegeleiding kan je bij hen terecht. Want hoe ontsnappen we aan de rampen die we zelf creëren?

 

BIGFATWORKSHOPS
Vrijstaat-O 2015

Op 11 en 12 april staan Gosie Vervloessem en Naomi Kerkhove in Vrijstaat-O in Oostende voor een uitgebreide versie van Big Fat Failed Beginnings. Niet te missen!
GC Kontakt 2015

Op 7 april 2015 kun je een workshop volgen in het gemeenschapscentrum van Sint-Pieters-Woluwe.Meer info hier.
Stormopkomst 2014

Recept voor Milky Way en andere kosmische lekkernijen
Hoe bouw je met huis-, tuin- en keukengerief een venster op het universum? Wat is het recept voor een kosmologisch ijsje? Wat is cosmisch achtergrond geruis en hoe geniet je ervan tijdens een gezellig tv-avondje? Hoe maak je een sterrenhemel in je microgolfoven?

Mix voor de Perfecte Storm
Hoe maak je een storm op keukenformaat, die je grondig van je sokken blaast? Wat is de aantrekkingskracht van een laagluchtdruk gebied? Hoe brengt een oude platenspeler een sluimerende tornado tot leven?

Naar het middelpunt van de Aarde: een gastronomische reis
Wat zijn de ingrediënten van een smakelijke Mount Everest? Hoe brengt het smelten van chocolade ons in contact met het centrum van de aarde? Hoe kan je stofzuiger je verlangen naar de ultieme hoogte vervullen? Of simpelweg: hoe smaakt de hel?
Vooruit’ FoodBazar 2013

Photosynthicedelight
In hun nieuwste experiment maken de dames van Domestic Science Club roomijs au bain marie met behulp van droogijs (= solid CO2) uit een CO2-brandblusser. Om het overtollige CO2 op te vangen omringen ze zich met planten zoals aardbei en munt die snel en efficiënt CO2 omzetten in zuurstof zodat ze niet bijdragen aan de opwarming van de aarde, maar integendeel zelf zorgen voor schone lucht. En laat dat nu toevallig belangrijke ingrediënten zijn voor een heerlijke Coupe Fraise! Domestic Science Club wringt zich op een smakelijke manier tussen de koolstofkringloop. Wat is CO2? Hoe zetten planten het om in zuurstof? Hoe zit het met de opwarming van de aarde? Antwoorden op deze vragen vind je vast op de bodem van je eigen coupe aardbeien!
Recipies for Disaster

In Recipies for Disaster brengt The Domestic Science Club haar waanzinnige experimenten naar je toe. Op een klein marktstandje dat bulkt van de sporen van hun eerder miniatuurgeweld krijg je tekst en uitleg bij de werking van de Club. Dankzij een handig receptenboekje kan je nadien zelf thuis aan de slag!

concept en uitvoering: Gosie Vervloessem, Naomi Kerkhove, Wendy Van Wynsberge – productie: Belluard Bollwerk International (Fribourg) i.s.m. Canton de Fribourg encouragement to culture – uitvoerend producent: wpZimmer (Antwerpen) – met de steun van: Migros Pour-cent culturel (Fribourg), Recyclart (Brussel), de Pianofabriek (Brussel), de Vlaamse Gemeenschap

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!